ANCIENT WARFARE

Kan ik parkeren op de locatie?


U kunt gratis parkeren voor de deur bij het Heel Centrum. De trainingen worden gegeven op de authentieke hooizolder van de locatie.
Wat als ik een sessie niet kan of gemist heb?


Als je van te voren weet dat je een sessie niet kunt deelnemen dan kun je dat aangeven. Het is helaas niet mogelijk om sessies in te halen, maar ik kan je wel de onderwerpen mailen die we die sessie behandeld hebben. Met je werkmap kun je thuis gewoon verder oefenen en de volgende sessie weer aansluiten. Als je meer dan 1 sessie niet beschikbaar bent is het beter om mee te doen met de volgende training aangezien de bijeenkomsten het belangrijkste onderdeel van de training zijn en je dan te veel zou missen.
Moet ik op een meditatiekussen zitten tijdens de training?


Je beslist zelf welke manier van zitten het beste bij jou aansluit. Dat kan zijn op een meditatiekussen of op een stoel of soms misschien wel liggend. Het belangrijkste is dat je comfortabel zit / ligt maar tevens een actieve houding aan kunt nemen zodat je je aandacht er bij kunt houden. Dat is namelijk waar het allemaal om draait in mindfulness 'aandacht'.
Is mindfulness te combineren met een geloofsovertuiging?


Ook al komen de oefeningen in de mindfulness training voort uit het Boeddhisme, de training zelf is volledig seculier. Je kunt vanuit elke geloofsovertuiging deelnemen zonder dat jouw waarden in strijd zullen zijn met de oefeningen in de training. Als je hier meer over wilt weten of het persoonlijk wilt bespreken neem dan vooral even contact op dan sta ik je met plezier te woord over de mogelijkheden.
Ik heb / ben herstellende van een burn-out, kan ik deelnemen


Mindfulness kan zeker ondersteunend zijn wanneer je last hebt van burn-out klachten. Belangrijk hierbij is echter wel dat de belasting die komt kijken bij het volgen van de training en het maken van het huiswerk niet te veel voor je is in de fase waar je in zit. Samen kunnen we bekijken of de training aansluit op je behoeften en belastbaarheid.
Ik heb een fysieke beperking, kan ik deelnemen?


Over het algemeen is het fijn als je aan alle onderdelen van de mindfulness training kunt deelnemen. Er is bijvoorbeeld een onderdeel yoga / lichaamsoefeningen. Met een fysieke beperking is dat moeilijker te volgen. Echter, mindfulness gaat vooral over acceptatie van de situatie zoals die NU is. In het huidige moment. Iedereen heeft grenzen en als je fysiek beperkt bent dan is jouw grens bij fysieke oefeningen misschien sneller bereikt, maar met mindfulness kun je dat juist zien als een oefening om daar naar te kijken. Welke oordelen vel ik over mijn grenzen? Welke emoties dienen zich aan als ik tegen een grens aan loop. In het kennismakingsgesprek kunnen we samen kijken welke praktische hulpmiddelen we kunnen inzetten om jouw deelname aan de training mogelijk te maken. Wees welkom!
Is muziek (maken) een onderdeel van de training?


Muziek (maken) kan een mooie manier zijn om de aandacht te oefenen en te ontspannen. In deze training houden we ons echter aan het gevestigde evidence-based curriculum van de 8-weekse mindfulness. Muziek maakt daar geen deel van uit. Aandachtig luisteren is wel een terugkerend thema. Zowel naar geluiden als naar de wat abstractere 'velden' van ervaring zoals grenzen en gevoelens. In de toekomst zul je bij Klanck Mindfulness steeds meer activiteiten aantreffen waarin we wel een dwarsverband leggen tussen muziek, klank en bewustzijn. Hou de agenda in de gaten!

  • YouTube
  • Twitter

Follow Us!

Sign Up for Updates:

© Copyright 2015-2020 History's Page

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now